Les dunes de Cunit

Projectes

Col·labora

AJUNTAMENT DE CUNIT
logoAdjCunit
Cartell divulgatiu sobre els hàbitats de la platja de Cunit

En aquest punt del litoral penedesenc trobem ambients de dunes movents amb formacions herbàcies altes i altres espècies de flora dunar, gran part plantada a partir d’un projecte d’introducció de flora dunar que l’Ajuntament va realitzar anys enrere. A més a més trobem ambients de llacunes litorals, ja que en aquesta platja també tenim la desembocadura del Torrent d’en Pedro. Aquestes característiques fan que aquesta zona sigui perfecte per la nidificació del corriol camanegre, ja que troben punts on nidificar entre la vegetació dunar dispersa i un punt d’alimentació a la llacuna litoral, plena de vida invertebrada.

 

Al estiu del 2014 signem un acord amb L’Ajuntament de Cunit per tal de potenciar els valors ambientals de la platja de Llevant. Les nostres accions en aquest indret s’han centrat en la potenciació del sistema dunar i en la divulgació ambiental. La primera intervenció va ser l’ampliació dels abalisaments ja presents, permetent l’expansió de la flora dunar i l’augment de l’àrea on els corriols poden nidificar sense ser molestats. Posteriorment es van realitzar diverses jornades divulgatives amb alumnes d’instituts del poble i es van editar cartells i tríptics sobre la flora i fauna.

 

Actualment considerem que la millor opció per la platja de Llevant de Cunit passa per la seva renaturalització, amb accions com ampliar l’abalisament a tota la platja deixant fora la zona de bany, i/o modificar la gestió i usos actuals.

 

Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès

gevenbpenedes@gmail.com

©Tots els drets reservats

 

Operaris de l’Ajuntament de Cunit ampliant l’labalisament al costat del Torrent d’en Pedro.
Jornades divulgatives amb instituts de Cunit
AJUNTAMENT DE CUNIT
logoAdjCunit

Si vols més informació, deixa’ns el teu correu electrònic i en breu ens posarem en contacte amb tu.
Posant-te en contacte amb nosatres acceptes la nostra Política de Privacitat.