Reproducció del corriol camanegre durant l’estiu 2019

Geven, Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès, medi ambient, ecologistes, ecologisme, les madrigueres, corriol camanegre, natura, animals, platja, espais naturals, baix penedès,

Aquest any tan sols ha sobreviscut un pollet de corriol camanegre entre les Madrigueres i Coma-ruga (s’han perdut més d’una dotzena de nius).

S’han tallat cordes, s’han trencat estaques, hi ha punts on s’obvia l’abalisament per sistema, avui ens trobem un castell de focs just al costat de la zona protegida (costa tant fer-ho en un punt més allunyat?) 

El vandalisme, la inconsciència i la deixadesa no només poden provocar l’extinció del corriol camanegre al Baix Penedès, també poden provocar la desaparició de gran part de les espècies de flora i fauna litoral que encara queden i l’oportunitat de recuperar-les. Perdre aquestes espècies en últim terme voldrà dir perdre les platges. Ens hem de posar ja les piles com a societat i començar a entendre que s’han de compatibilitzar els usos amb el respecte al medi.

Més informació sobre el projecte Corriol al Baix Penedès aquí. 

Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès

Vols més informació o t'animes a col·laborar amb nosaltres? Escriu-nos a gevenbpenedes@gmail.com