Resum de les activitats d’anellament a Les Madrigueres, tardor 2021

Us presentem l’informe elaborat per l’anellador Manel Bonilla sobre les activitats de la tardor 2021, la seva cinquena temporada consecutiva realitzant anellament científic a Madrigueres.

L’anellament és una eina àmpliament utilitzada en l’estudi de la migració i comportament d’aus. A les Madrigueres, aquesta tècnica basada en el marcatge de les aus amb anelles codificades, ha permès anar desxifrant rutes migratòries, llocs d’origen i destí, àrees importants de descans i alimentació, ús de l’hàbitat i altres aspectes migratològics de les aus.

Actualment, existeixen molts exemples d’espais naturals on aquesta eina científica s’ha convertit en un element clau dins dels plans de gestió, ja que les aus proporcionen un excel·lent bioindicador per conèixer l’estat de conservació d’un determinat lloc i hàbitat.

Vols més informació o t'animes a col·laborar amb nosaltres? Escriu-nos a hola@geven.cat

© Tots els drets reservats