Campanya d’anellament a Les Madrigueres

En el següent vídeo podreu gaudir d’unes precioses imatges que en Manel Bonilla ha capturat durant la campanya d’anellament a Les Madrigueres aquest 2019.

L’anellament científic fet pel Manel constata la importància biològica d’aquest espai natural. En l’àmbit ornitològic cal remarcar el seu valor durant la migració de les aus que provenen del nord i centre d’Europa cap a les nostres latituds, així com per la seva estança durant l’hivern i per la vital època de nidificació i cria de les noves generacions d’ocells. Durant el 2018 es van anellar 2358 exemplars sent l’espècie més anellada el tallarol de casquet amb 1.870 exemplars seguit pel pit-roig amb 392 ocells. Altres espècies més difícils d’observar i que s’han pogut anellar són la merla de pit-blanc, el xot, el bruel o la cotxa blava i constaten que Les Madrigueres és un espai natural estratègic i bàsic no només per les espècies més comunes sinó per aquelles més espècies sensibles i esquives.

Cal destacar també les 6 recuperacions amb remitent estranger de 6 països diferents durant el 2018: Anglaterra, Bèlgica, França, Eslovènia, Àustria i Alemanya. Les recuperacions són ocells anellats a altres països i es tornen a recapturar a altres zones d’anellament, donant una informació molt important i valuosa sobre els moviments migratoris dels ocells i que verifiquen la seva predilecció per certs espais que els ofereixen garanties durant els seus llargs desplaçaments. Per ara, al 2019, s’han recuperat ocells de Suïssa, Dinamarca, Alemanya i Rússia.

Recordeu que aquest dissabte dia 9 tenim una jornada oberta d’anellament i també de mostreig de petits mamífers. Una bona oportunitat per conèixer de primera mà la fauna d’aquest espai i saber-ne més al respecte. 

Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès

Vols més informació o t'animes a col·laborar amb nosaltres? Escriu-nos a gevenbpenedes@gmail.com