El Torrent de’n Pedro i Les Madrigueres després de la tempesta Glòria

Geven, Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès, medi ambient, ecologistes, ecologisme, les madrigueres, corriol camanegre, natura, medi ambient, animals, platja, espais naturals, baix penedès, flamenc, anellament, micromamifers, lliri de mar, Pancratium maritimum

Així han quedat el Torrent d’en Pedro (Cunit) i Les Madrigueres (El Vendrell) després de la llevantada #Glòria. Les llacunes litorals són ecosistemes flexibles i les entrades de mar son part de la dinàmica. Davant la situació d’emergència climàtica, i Glòria n’és una mostra més, necessitem solucions basades en la natura, i recuperar zones de llacunes i maresmes és essencial per a pal·liar aquests episodis. A més, ara és un bon moment per al fartet, ja que podria sortir al mar per a poder colonitzar noves llacunes. Aprofitem per recordar i recomanar, com ja ho han fet des d’altres entitats ecologistes, que és convenient no retirar la corretjola (Cymodocea nodosa), ja que aquesta planta és important per a conservar la sorra del litoral de forma natural.

Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès

gevenbpenedes@gmail.com

©Tots els drets reservats

Vols més informació o t'animes a col·laborar amb nosaltres? Escriu-nos a gevenbpenedes@gmail.com