Mor Joan Anton Ventura

Geven, Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès, medi ambient, ecologistes, ecologisme, les madrigueres, corriol camanegre, natura, medi ambient, animals, platja, espais naturals, baix penedès, AIGUAMOLLS, flamenc, anellament, micromamifers, lliri de mar, Pancratium maritimum

Ahir ens va deixar en Joan Anton Ventura. Llicenciat en Geografia i Història, va ser professor i director de l’institut Baix Penedès i membre de la comissió de patrimoni del Vendrell de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Vendrellenc d’adopció, va ser una persona amb una gran sensibilitat envers el llegat cultural i va destinar coneixements i esforços en difondre’l i treballar per a la seva preservació.

En especial ha treballat l’àmbit dels camins tradicionals, el seu traçat i el seu paisatge, publicant els llibres “A peu per la Via Augusta. De Martorell a Tarragona pel Penedès” o “El Camí Ral de Vilafranca a Montblanc”.

Com a membre de la comissió de patrimoni del Vendrell, va defensar la campanya per la salvaguarda de l’últim tram de la via Augusta que resta al municipi, fortament amenaçat pel desenvolupament urbanístic de l’actual PGOU del Vendrell.

Gràcies per la teva feina en la defensa i la divulgació del patrimoni!

Imatge de Rtv El Vendrell

Vols més informació o t'animes a col·laborar amb nosaltres? Escriu-nos a gevenbpenedes@gmail.com