Les Madrigueres durant el període de confinament

Geven, Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès, medi ambient, ecologistes, ecologisme, les madrigueres, corriol camanegre, natura, medi ambient, animals, platja, espais naturals, baix penedès, AIGUAMOLLS

Durant aquests dies de confinament, la nostra tècnica continua treballant fent el seguiment del corriol camanegre. Els corriols ja han començat la seva època de cria a les platges i aquest any, pot ser, els seus nius tindran més oportunitats d’èxit.

Malauradament, ens estem trobant amb les mateixes problemàtiques que anys anteriors… Tot i que anar a la platja és una acció no permesa duran l’estat d’alarma, s’observen moltíssimes petjades de gossos i de persones que entren fins i tot per dins dels abalisaments.

També ens hem trobat amb roderes de tractors, algunes d’elles a tocar tocar dels nius. L’any passat tan sols un pollet va sobreviure en tot el Baix Penedès.

És urgent que primer des de les administracions i segon des de la societat civil fem un canvi de “xip” i comencem a tractar les platges com els ecosistemes que són, respectant la seva flora i fauna i els seus hàbitats.

La desaparició progressiva del corriol camanegre, és un senyal de la desaparició progressiva de les platges com a sistemes naturals.

Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès

gevenbpenedes@gmail.com

©Tots els drets reservats

Vols més informació o t'animes a col·laborar amb nosaltres? Escriu-nos a gevenbpenedes@gmail.com