No a l’ampliació de les mines pedreres vora el Parc Natural del Foix

NO A L'AMPLIACIÓ DE LES MINES PEDRERES VORA EL PARC NATURAL DEL FOIX
El departament de Territori i Sostenibilitat i el departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya han donat el vistiplau al “Projecte d’Ampliació de l’Àrea d’Extracció de Carbonat de Cal de la Pedrera Maria Teresa núm. 4094” a Castellet i la Gornal. 
 
Si ningú ho impedeix, la quadrícula minera de l’empresa OMYA Clariana augmentarà de forma exagerada destruint una gran parcel·la de bosc, la seva flora, la seva fauna i amb una gran quantitat d’oliveres sense tenir en compte la qualificació de protecció especial pel seu interès agrari i natural per part del planejament territorial, així com la proximitat de la qualificació de la Xarxa Natura 2000 de gran part de la Serralada Litoral, de la presència del Parc Natural del Foix, i diverses barraques de pedra seca en la zona d’ampliació catalogades per l’Observatori del Paisatge.
 
A més, des de fa anys els veïns del poble de Clariana i els veïns de les urbanitzacions residencials de Rocallisa, Valdemar, Montmar, les Brises de Calafell, Calafell Park, i part dels pobles de Bellvei i la Gornal, es troben afectats pels sorolls, els impactes i les vibracions de les pedreres instal·lades als municipis de Castellet i la Gornal i de l’Arboç. Tot i que els mesuraments efectuats constaten que les empreses d’explotació minera estan complint la llei, cal recordar que aquesta data dels anys setanta, sent massa permissiva i sense vetllar en absolut per la qualitat dels veïns de les zones residencials properes.
 
És fàcil de constatar que ni OMYA Clariana ni Reverter SA estan complint amb la restitució del paisatge a què estan sotmeses per llei, i que l’Administració, tant l’Ajuntament de l’Arboç com la Generalitat de Catalunya no actuen, posicionant-se clarament a favor dels interessos d’aquestes empreses i deixant amb indefensió els interessos legítims dels ciutadans.
 
Donem suport a la plataforma d’afectats CAPEC (els podeu seguir a twitter) i demanem a la Generalitat de Catalunya, al conseller de Territori Damià Calvet i a la consellera d’Empresa i Coneixement Maria Àngels Chacón que no es concedeixi l’ampliació de la pedrera, que instin al compliment de la restauració paisatgística, com dictamina la llei, a les empreses d’explotació de la pedrera i que a la redacció del Pla Territorial de la Vegueria Penedès es contempli una legislació més respectuosa amb el medi natural del nostre entorn i les zones residencials.
 
Salvem el nostre entorn!

Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès

hola@geven.cat

©Tots els drets reservats

NO A L'AMPLIACIÓ DE LES MINES PEDRERES VORA EL PARC NATURAL DEL FOIX
NO A L'AMPLIACIÓ DE LES MINES PEDRERES VORA EL PARC NATURAL DEL FOIX
Vols més informació o t'animes a col·laborar amb nosaltres? Escriu-nos a gevenbpenedes@gmail.com